Tidak amanahkah Aku

April 13, 2011

AHAD, 10 APRIL 2011


'Pendidik mesti jujur bertugas' 

2011/04/10

TANAH MERAH: Segelintir daripada 40,000 penjawat awam yang terbabit dalam sektor pendidikan di negeri ini dikesan gagal melaksanakan amanah diberikan kepada mereka.

Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed (kanan), berkata beliau kesal kerana masih ada yang mengkritik kerajaan, tanpa mengutamakan amanah diberikan.
***************************
Mama aimaniman terpanggil untuk mengulas n3 nieh kerana terasa macam cikgu2 ni menjadi beban pada kerajaan.. sbb dah le ramai tapi tak aamanah plak??? Betul ke x amanah? kalau x amanah kenapa result SPM, PMR dan UPSR meningkat saban tahun... Kami arkitek modal insan negara.. kalau asas kami bina x kukuh maka 'bangunan' negara malaysia pasti akan goyah.. jadi x amanahkah kami? apa dia kriteria yang menjelaskan x amanahnya kami? adakah dengan mengunci mulut dan mengzip minda tu tanda amanah? ish ish ish.. pepatah ada kata bangkai gajah takkan dapat ditutup.. so jangan takut pada bayang2.. rasanya kalau kita nie baik, kita ni ok.. orang x kan komen x kan kritik dan terimalah kritikan sebagai teguran membina.. macam parent kritik anak, kritik tandanya sayang kan anak tanda mahu anak berjaya.. so jangan mudah tuding jari pada guru.. cakap guru ramai x amanah.... sarang tebuan jangan dijolok!!

You Might Also Like

0 Comment

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels