Teknik buat Direct Link ke Whatsapp

October 20, 2017

Nak buat direct link ke whatsapp?


Mama rasa ramai yang nak tau caranya kan. Kadang-kadang apabila kita buka FB, banyak yang share link terus direct ke whatsapp. Ingatkan susah nak buat, rupa2nya mudah je tau.

Langkah-langkahnya :

1. http://www.wasap.my/+60197746190


Kalau link tak berfungsi, jangan risau, copy n paste link no 2 tu kat google search, kemudian jangan klik enter ya.. edit la no hp masing-masing dan edit teks.. Lepas tu baru klik enter,.. taraaa.. confirm jadi tau..

suka sangat2
kredit untuk 


kalau ikut step macam kat atas tu, confirm berjaya tau

ni le hasillnya, terus link ke whatsapp..






p ke https://bitly.com/  kemudian paste la link yang panjang 

confirm jadi pendek

Selamat mencuba...


You Might Also Like

3 Comment

  1. ya la... akak pun belajar dr blog, bila berjaya buat sukaa sangat2..

    ReplyDelete
  2. aida pernah test gak ni.
    tapi tak guna pun, Iza.
    sebab takde bisnes :)
    but inovasi yg sgt bagus.memudahkan org lain.
    pahala kpd org yg merekacipta ni.

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels