Xiaomi Mi Band 2 : Door Gift Annual Dinner 2017

October 29, 2017

XIAOMI Mi BAND 2

Seronok bukan kepalang kerana abah bawa balik Xiaomi  Mi Band 2 sebagai door gift annual dinner kilangnya.  Fuuih, dalam hati mama, kalau sekolah mama, door gift kami hanyalah sehelai tuala bersulam nama atau pencil case berharga kurang daripada RM20.  Itupun dah dikira gah, jadi kalau nak dapat Xiaomi Mi Band 2 ni memang jauh panggang daripada api la. Itupun mama hairan kenapa ramai pekerja swasta berasa iri dengan penjawat awam yang dikatakan menjadi anak emas PM, merujuk kepada 'habuan besar' yang diterima oleh penjawat awam dalan bajet 2018.  

Pada mulanya Xiaomi Mi Band 2 ni tersadai je di atas merja, almaklumlah mama 'jakun' sikit dengan benda2 canggih macam ni. Abah pun bawa balik ke kilangnya untuk dapatkan bantuan rakan2nya cara menggunakan Xiaomi Mi Band 2 ni. Taraaa... rupa2nya, kena install app Mi Fit daripada Playstore dan terserlahlah kelebihan Xiaomi Mi Band 2 ini. Mama pun apa lagi, gunakan pak cik Google untuk melihat kelebihan Xiaomi Mi Bndn 2 ini. Antaranya ialah :

Mi Band 2 dilengkapi dengan paparan OLED yang memaparkan waktu, 
jumlah langkah, kalori, kadar denyutan jantung, dan kapasiti bateri. 
Dalam tempoh penggunaan kami, paparan skrin pada sebarang keaadan 
seperti cuaca cerah dan sebagainya tidak mengecewakan
 serta kami masih lagi boleh melihat paparan 
dengan jelas tanpa sebarang masalah.
kredit : Piratz ulasan Xiaomi Band 2

Menurut BlogPutra pula terdapat beberapa kekurangan Xiaomi Mi Band 2 :
1.  Lubang laras band ni mudah longgar lebih2 lagi jika selalu dibuka dan ditutup
2. Bacaan langkah berjalan tidak sensitif terutama jika menaiki kenderaan 
tetapi jika dalam keadaan berjalan/ berlari sebenar, bacaannya adalah tepat

Kotak Xiaomi Mi Band 2 yang pada mulanya tersadai jer...

Mula2 pakai je ... napa la skrin kosong jee...

Selepas install app MI Fit di playstore... haaa bergegar je tangan apabila Whatsup masuk.. yeayyy..

Haa.. boleh tunjukkan kadar denyutan nadi... denyutan nadi mama ketika relaks ialah 61
bermakna bagus la tu sbb kadar yang bagus antara 60-100 je time relaks

Xiaomi Mi Band 2 ni juga boleh dijadikan jam,.. yang specialnya kita boleh setkan
angkat tangan je lcd tu akan tunjukkan jam, klu x angkat lcd tu gelap tau... he he he he..

Banyak lagi kelebihan Xiaomi MI Band 2 ni yang perlu mama explore, kalau x rugilah kerana banyak kelebihannya kan.. Lepas ni nak cuba buat aktiviti sikit, nak tengok betapa sensitifnya bacaan Xiaomi Mi Bnad 2 ni.  Tapi yang lawaknya, anak bujang mama kata, "cuba mama marah, kita tengok bacaannya macam mana" ... Isshhhhh

Info Xiaomi Mi Band 2 di Piratz


You Might Also Like

6 Comment

  1. Fuyoo bestnya dpt ni as goodie annual dinner. Katanya company Tu. Tahniah

    ReplyDelete
  2. wah banyaknya fungsi xiomi band ni ya. macam best je.

    ReplyDelete
  3. teringin juga nak cuba guna benda alah ni.. mesti teruja gila.. hahahahaa.. guna masa exercise mesti makin bersemangat..! :)

    ...

    ReplyDelete
  4. Menariknya..
    Camana nak install tu? Nak ushargak la..

    ReplyDelete
  5. Menarik! Nanti boleh kaji balik fungsi2 lainnya..Kalau berkenan mummy pun nak satu jugaklah.. terbaik!

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels