CARA TRIM VIDEO DARIPADA YOUTUBE

November 18, 2017

CARA TRIM VIDEO 

DARIPADA YOUTUBE

Siapa nak belajar cara trim video daripada Youtube? Selama ni, mama download video daripada youtube dan gunakan video tersebut sepenuhnya walaupun mama hanya perlukan sebahagian sahaja video tersebut untuk ditayangkan. Siapa yang pernah mengalami situasi yang sama? Hal ini berlaku kerana mama tiada ilmu untuk trim video tersebut, jadi mahu tak mahu mama gunakan sahaja video yang telah didownload itu.  Sebenarnya ada cara trim video daripada Youtube.  Mungkin banyak cara lain untuk trim video daripada youtube, tetapi mama nak berkongsi cara trim video daripada Youtube yang mama tahu.  

Mula-mula mestilah kena download app YTD Video Downloader

Cari video yang kita mahukan di Youtube, kemudian copy pada link url video tersebut

Paste link url video tadi pada ruang macam dalam gambar
** sebelum tu siap2 dah buka apps YTD video downloader ni dalam laptop ya

Proses download video

Buka Powerpoint dan pilihlah background yang kita suka

Lepas tu, add video dari laptop kita
**Add video yang kita dah download tadi, tapi pastikan la kat mana video tadi disimpan
Kalau mama simpan dalam document

Klik playback dan  klik trim video

Inilah proses trim video tu
Klik pada garisan hijau tu pada saat yang kita mahukan
klik pada garisan merah pula pada saat kita mahu video tamat
Klik butang play dan tonton video yang kita trim tu sampai kita puas hati baru klik ok

Klik play dan tonton lagi

Jika kurang berpuas hati, ulang semula klik playback etc dan trim semula video

Inilah hasilnya..
Cara trim video daripada Youtube

Mudah saja kan cara trim video daripada Youtube. 
Ilmu tentang cara trim video daripada Youtube ini kita boleh aplikasikan dalam pdpc.
Barulah video yang ditayangkan tidak terlalu panjang dan tiada kaitan dengan pdpc kita!

You Might Also Like

19 Comment

  1. nice sharing... Ms PP versi berapa je boleh guna.. yg lama boleh juga ke?

    ReplyDelete
  2. Good sharing. Baru tau boleh trim video kt youtube

    ReplyDelete
    Replies
    1. segala2nya boleh, cuma ilmu tu yang kena cari dan gali

      Delete
  3. ok tq share tips ye.. nak cuba nanti..

    ReplyDelete
  4. wah mudah saja ternyata trim video

    ReplyDelete
  5. Menarik ni. Boleh cuba tutorial ni kalau perlukan nanti

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  6. menarik dan mudah jer ni..tks for sharing

    ReplyDelete
  7. Bagus ye Ada software ni. Boleh Cubalah nanti

    ReplyDelete
  8. Rajin dgn Tak je kan, kalo rajin semua boleh

    ReplyDelete
  9. boleh lah cuba nnt...info yang sangat membantu

    ReplyDelete
  10. perkongsian yang menarik boleh cuba nanti...kadang nak guna sikit ja video tu kan

    ReplyDelete
  11. Wahhhh... Ilmu baru ni. Thanks for sharing cikgu iza ☺

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels