1 Note : Anotate Dan Kongsi Jawapan Murid via VLE Frog

September 08, 2018

1 Note, Tak kenal Maka Tak cinta tapi Bila dah kenal,..terus Tak mahu lepaskannya kerana pelbagai keistimewaan 1 Note yang memudahkan kerja cikgu.  Siapa kata pada zaman sekarang cikgu perlu bawa balik buku untuk ditanda? Dengan menggunakan 1 Note, mimpi buruk itu akan lenyap ditelan zaman!  



Apa kelbihan 1 Note? Antara kelebihannya yang banyak tu, kelebihan utama 1 Note ialah:

1.  Cikgu boleh Anotate atau Bahasa kampungnya menanda Jawapan Murid Tanpa membawa balik buku yang berat!
2.  Cikgu boleh berkongsi Jawapan Murid yang Sudah dianotate tadi walaupun cikgu tidak berjumpa dengan Murid tersebut!

Pelik Kan? Tetapi dengan 1 Note : Anotate Dan Kongsi Jawapan Murid via VLE frog in semuanya bukan pelik lagi tau.




Biarlah gambar yang berbicara.  Nak tahu rahsianya bagaimana cikgu Tak perlu bawa buku balik ke Rumah untuk ditanda? Haaaaaa, caranya ialah cikgu perlu download dulu apps 1 Note ke dalam telefon pintar, klu Ada tab lagi baik kerana paparan lebih besar.  Klu tidak, cikgu rotate paparan HP supaya menjadi landscape, jadi kerja cikgu lebih mudah. 

Yang kedua, cikgu perlu Ada pen stylus. Pen ni cikgu believe Kat my maidin Tak Mahal mana, tapi kalau cikgu Ada HP yang dilengkapi dengan pen atau tab Samsung A yang Ada pen tu, memang 1 kelebihan la.

Ok, itu je yang cikgu perlu sediakan. Lagi Satur tentulah Jawapan Murid kerana Jawapan Murid perlu di snap menggunakan kamera dalam 1 Note tadi.  Dah snap, cikgu gunakan simbol pen dalam apps 1 Note Dan Anotate la Jawapan murid.. Senang Kan? Kemudian cikgu ss Jawapan yang Sudah dianotate tadi seterusnya share la dalam group kelas atau pm Murid itu sendiri.

Zaman semakin canggih, cikgu juga perlu berubah seiring dengan kecanggihan zaman milenium ini..betul Tak?


You Might Also Like

1 Comment

  1. yup 1Note is easier tapi sekolah pun kena up to date dengan new technology. mudah dan flexible tapi kadang2 bawak buku best. rasa feeling cikgu =)

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels