TAPAK ERPH 2020 PERCUMA

November 29, 2019

Tahun 2020 semakin banyak sekolah yang bakal mengaplikasikan e-RPH. Namun begitu, mama pasti banyak cikgu yang berasa pening kepala memikirkan tapak e-RPH yang bakal digunakan untuk tahun 2020.  Memang betul, banyak cikgu yang berkongsi tapak e-RPH, namun ada yang berbayar dan kebanyakannya untuk sekolah rendah.  Bagi cikgu-cikgu sekolah menengah, tapak yang dikongsi agak terhad.  Jadi, dalam posting kali ini mama ingin berkongsi tapak e-RPH yang digunakan oleh sekolah mama untuk tahun 2019.  Walaupun tapak tersebut merupakan tapak 2019, namun masih tetap boleh diguna pakai kerana tapak e-RPH ni mana ada expired pun kan.


TAPAK ERPH BOLEH EDIT





Ada beberapa syarat sebelum cikgu-cikgu dapat gunakan tapak ni ya :

1. make a copy dulu tapak
2. edit la mana yang patut, eg lencana dan nama sekolah
3. edit waktu, kelas dll (klik je lambang macam arrow kat kotak yang ingin diubah)
4. boleh tambah data dengan klik pada kotak yang ingin ditambah, klik data, scroll ke bawah, klik data validation, klik tab data kat bawah erph dan tambahlah data sesuka hati cikgu
5. Tambah hari dengan klik pada tab hari isnin, klik kanan, klik duplicate.. kemudian klik kanan lagi dan rename untuk hari Selasa dan seterusnya

in sha allah cikgu, sepanjang cuti ni godek2 tapak tu dan taraa dah boleh bina erph sendiri untuk 2020.


You Might Also Like

14 Comment

  1. Assalamualaikum cikgu.. saya tak boleh edit. view only. Bagaimana caranya harap cikgu dapat bantu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama dengan saya..mcm mne nk copy ye erph ni

      Delete
  2. sy nk try godek2. harap jadi.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. emailkn pada saya sis.fikriah84@yahoo.com.au

      Delete
  4. Mohon emailkan pada saya juga eryanbak@gmail.com

    ReplyDelete
  5. Jenuh pulun...kata boleh edit tapi tak mau pun. Dah ada tulis for view je....
    Saja nak godik2....

    ReplyDelete
  6. email sy tokayohlibachok@gmail.com.tq

    ReplyDelete
  7. saya daritadi tak dapat nak copy dan edit

    ReplyDelete
  8. salam cg,
    sy xleh nak copy dan edit

    ReplyDelete

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels