E-LAPORAN KOKURIKULUM GUNA AUTOCRAT

December 07, 2019

Tentu banyak sekolah yang akan menggunakan e-RPH menerusi GC pada tahun 2020, termasuk jugalah sekolah akak. Sebenarnya, bukan setakat e-RPH, malah kita juga boleh membina e-Laporan Kokurikulum guna Autocrat. Barulah nampak kita ni sebagai guru yang celik IT, bijak menggunakan peluang yang ada untuk memaksimumkan produktiviti kita sebagai guru, di samping mendukung konsep sifar kertas.  Kita tidak mahu dilabel sebagai guru yang 'pandai bercakap' sahaja sedangkan tindak tanduk kita tidak seperti yang dikata.  Jadi, jomlah kita berhijrah kepada e-Laporan Kokurikulum di sekolah menjelang 2020.  

Apa sebenarnya e-Laporan Kokurikulum guna Autocrat? Cikgu2 jangan pening kepala, kerana tapak e-laporan ini telah dicipta oleh guru2 hebat dari Trengganu.  Kredit diberikan kepada Cikgu Zairi yang berkongsi tapak dan ilmu tentang e-Laporan Kokurikulum guna Autocrat ini kepada semua guru di Malaysia.  

SELAMAT DATANG KE LAMAN @zairi_erphadminhttp://erphversi4.blogspot.com/atau https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1zieDV6XQ5wnpVI7xFjXal4U04NaMnvPH


Cikgu2 boleh mendapatkan bayangan tentang konsep e-Laporan Kokurikulum guna Autocrat ini dengan melayari blogspot dan google drive Cikgu Zairi untuk mendapatkan softcopy bahan.  Bahan-bahan tersebut perlulah cikgu buat 'make a copy' barulah boleh cikgu2 edit mengikut kesesuaian sekolah cikgu. 

Video tentang e-Laporan Kokurikulum guna Autocrat

E-LAPORAN KOKURIKULUM GUNA AUTOCRAT
Setiap cikgu yang mengisi form akan menerima e-Laporan Kokurikulum dalam e-mel masing2

E-LAPORAN KOKURIKULUM GUNA AUTOCRAT
Beginilah bentuk e-Laporan Kokurikulum yang diterima dalam e-mel guru

Video di atas sebenranya belum lengkap, akak akan share cara membina e-Laporan Kokurikulum guna Autocrat yang lengkap jika banyak guru yang mahukan tutorial lengkap cara membina e-Laporan Kokurikulum guna Autocrat.  Caranya, cikgu komen sahaja 'nak' dalam ruangan komen yang disediakan di dalam post ini dan sokonglah post ini dengan klik butang share. Jika banyak komen 'nak' .. akak akan buat video lengkap tersebut, tunggu ya.   Semoga berjaya, in sha allah.

You Might Also Like

7 Comment

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels