PIXTON : APLIKASI MUDAH BINA KOMIK

December 06, 2019

Masih lagi kisah tentang Digital Classroom Bootcamp untuk hari ke-3.  Walaupun akak x dapat join DC BC untuk hari ketiga ni, tetapi akak berasa bertuah kerana boleh explore sendiri satu aplikasi hebat yang dikongsi oleh sifu2 DC pada hari ke-3 tersebut.  PIXTON : APLIKASI MUDAH BINA KOMIK merupakan aplikasi yang akan akak kongsi kali ni.

Dialog yang terhasil menggunakan aplikasi https://www.pixton.com/
Proses menghasilkan dialog menggunakan aplikasi https://www.pixton.com/

Kartun ni boleh juga dimuat turun untuk dijadikan komik offline


Baiklah cikgu-cikgu, sepanjang cuti ni, bolehlah kita explore aplikasi  PIXTON : APLIKASI MUDAH BINA KOMIK dengan klik link PIXTON. Cikgu-cikgu hanya perlu ikut step2 mudah yang diminta dan akhirnya akan berjaya bina komik sendiri.  Bukan itu sahaja, aplikasi ini juga boleh dikongsi dengan murid2.  Cikgu2 kongsikan kod kelas dan minta murid bina komik masing2.  Pendek kata, kelas kita akan lebih 'hidup' pada tahun 2020 nanti.  Jom berubah, tahun 2020, kita tunjukkan kuasa kita dalam mempelbagaikan teknik PdPc kita.  

 Jom like Fb akak, macam-macam ado

You Might Also Like

1 Comment

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels