WORDWALL : BINA LATIHAN BAHASA MELAYU SPM

May 13, 2020

Lama dah tidak bertandang ke blog ni kerana hari-hari masa diisi dengan aktiviti menambahkan ilmu sepanjang PKP ni. Salah satu ilmu baru yang dipelajari ialah menyediakan bahan pdpc menggunakan apps Wordwall. Memang seronok menggunakan apps ni, kerana bahan yang kita bina, apps ni yang akan jana ikut kesesuaian yang kita mahukan. Cubalah rakan-rakan guru explore sendiri di Laman Wordwall ni ya. Menarik kan? Oleh sebab tertarik dan teruja ni la akak terus langgan edisi pro. Terpaksalah melabur sedikit iaitu RM15 sebulan untuk mendapatkan edisi pro ini. Namun begitu ini hanyalah opsyen sahaja, jika rakan-rakan guru enggan melanggan, teruskan sahaja, bukan wajib pun nak langgan edisi berbayar ni. Kelebihannya? Tak perlu diceritakan panjang2 kerana tepuk dada tanya selera, klik sahaja link Laman Wordwall ini.


Ok la, tak perlulah akak berceloteh panjang kerana tujuan akak hari ini adalah untuk berkongsi bahan pdpc menggunakan wordwall untuk subjek BM SPM. Jika cikgu-cikgu cari bahan ini, hampir mustahil untuk berjumpa dengan bahan BM SPM kerana kebanyakan bahan hanyalah untuk sekolah rendah. Jadi, bertuahlah rakan-rakan guru yang berkunjung ke blog akak ni, kerana berpeluang untuk menggunakan WORDWALL : LATIHAN BAHASA MELAYU SPM. Sebenarnya, untuk membina latihan atau kuiz di dalam 
WORDWALL : LATIHAN BAHASA MELAYU SPM tidaklah sukar sangat kerana rakan-rakan guru boleh sahaja copy n paste bahan daripada Internet ataupun bahan di dalam laptop. Yang penting hanyalah sedikit usaha dan kerajinan. 

Jom la berkenalan dengan WORDWALL : LATIHAN BAHASA MELAYU SPM dengan klik link kuiz yang sudah akak bina. Semoga PDPC kita akan menjadi lebih menarik.


B. CERPEN GERHANA MANUSIA  https://wordwall.net/play/2223/992/429

dan

A.Drama berkhidmat untuk negara 1    https://wordwall.net/play/2235/428/893

B.WATAK DRAMA BERKHIDMAT UNTUK NEGARA      https://wordwall.net/play/2236/431/384

You Might Also Like

0 Comment

Komen mencerminkan diri kita. Segala komen yang ditulis diucapkan ribuan terima kasih. Jangan serik untuk menulis komen demi kebaikan bersama.

nuff

PING

CK Free Auto Backlink My Ping in TotalPing.com Personal Blogs
best blogs

Popular Posts

Blog Archive

Labels